REFERAT FRA TØNSBERG RETTSTIDENDE 08.07.98

TILLØP til munterhet på pressebenken i Tønsberg byrett forleden da byrettsdommer Carl August Pitbull-Alzheimer (MNA) med vanlig barsk humor og avvæpnende liten sans for formaliteter svingte fru Justitias sverd over helgens håndfull arrestanter, samtlige etter hva retten «erfarte» medlemmer av Mannskoret Ørnen.

Pitbull-Alzheimer: I min rettsal er det jeg som svinger sverdet. Hva i helvete gjør den damen med sverd nede i salen?

Aktor: Hun er vitne i saken. Deler av helgens uroligheter fant sted på hennes eiendom på....

Pitbull-Alzheimer: Jeg vet hvor hun bor. Jeg har vært på nachspiel der mer enn èn gang. (Til vitnet): Legg fra deg sverdet for svarte, og er det min kjole du har på deg ligger du tynt an. Og slutt å synge!

Aktor: De tiltalte hevder å høre til et kor som heter Mannskoret Ørnen, og....

Pitbull-Alzheimer: Det er jaggu varmt i dag. Med varmen kommer turistene. Som jeg hater turister. Dette koret bør ikke være turister, bare så det er sagt.

Aktor: De er nok tilreisende er jeg redd.

Pitbull-Alzheimer: Det er klart, hvis det dreier seg om Studentersangforeningen så er det ålreit. Hvis ikke, er det ikke ålreit. Men er de herfra er det ålreit selvfølgelig, det er lov å more seg litt hvis man kommer fra god familie. Hvor var jeg? Du! Er du fra Tønsberg?

Tiltalte: Nei, eg er frå Stord. Mor mi er rett nok frå Tysnes, men far min, og far hans....

Pitbull-Alzheimer: Var det en av de tiltalte som nettopp gikk ut av salen?

Forsvareren: Han skulle bare ha seg en brødskive.

Pitbull-Alzheimer: Din jobb blir tøff. (Munterhet). Var han fra Tønsberg?

Tiltalte: Nei han er òg frå Stord, der slekta har budd i ....

Pitbull-Alzheimer: Du snakker når du blir bedt om det. Forøvrig ligger du tynt an. Jeg liker dårlig turister som tar seg til rette og går på nachspiel i områder som skulle vært stengt for utenbys folk. Det ville være uheldig om det ble kjent hva som vanligvis foregår der. (Munterhet).

Aktor: Jeg vil gjerne også henlede på anklagen om usømmelig adferd på flere bevertningssteder. Jeg vil gjerne legge fram som bevis et arrangement på Jesu bleibet meine Freude av Johann Sebastian Bach, som....

Pitbull-Alzheimer: Aldri hørt om fyren. Og hold denne rettsalen fri for musikersjargong. Jeg tolererer ikke musikersjargong i min rettsal. Jeg hater musikk.

Aktor: Teksten er grovt krenkende overfor visse grupper...

Pitbull-Alzheimer: Og jeg hater turister. Fy faen det er varmt i dag. Visse grupper. Visse grupper får bare som fortjent. Visse grupper her i dag skal få som fortjent. Hvem er hun som bare er iført en dyne nede i salen? Jeg vet jeg har vært på nachspiel med henne før.

Aktor: Hun er vitne i saken.

Pitbull-Alzheimer: I min rettsal skal det ikke avlegges vitneprov med innhold som kan komme overraskende på dommeren. Vitnet blir med meg på bakrommet. Hvem lo? Retten tar pause til klokka tolv.

                                                              ---- 0 ----

TEMPERATUREN hadde ikke sunket nevneverdig i Tønsberg da byrettsdommer Carl August Pitbull-Alzheimer litt forsinket gjenopptok rettsforhandlingene.

Pitbull-Alzheimer: Se til å få opp et vindu her. Hvordan kan det ha seg at jeg kan kjenne lukten av ny og gammel fyll når Mannskoret Ørnen står flere meter unna meg og dessuten har sittet i varetekt i tre døgn?

Aktor: Mannskoret Ørnen nektet å la seg kroppsvisitere. Fengselsbetjentene nektet å gå nær koret på grunn av lukten og fordi de begynte å synge Vila vid denna Källa av Carl Michael Bellman hver gang de øynet et «publikum».

Pittbull-Alzheimer: Bruk av anførselstegn tolereres ikke i min rettsal. Er denne Bellman fra Tønsberg?

Aktor: Jeg vet ikke. Kanskje fra Nøtterøy. Der har de i alle fall en sang. For ut på Nøtterøy fins, der verdens herligste kvins...

En tiltalt: Carl Michael Bellman døde i Stockholm i februar 1795, 55 år gammel, av tuberkolose, dessuten var han en svekket mann med stor gjeld og ingen beskytter etter at kong Gustav III Vasa ble skutt på operaballet i 1792. Kongen lå som kjent en måned på dødsleiet før...

Pitbull-Alzheimer: Gi meg et rep for faen. Gi meg åtte. I Tønsberg er vi vesentlig raskere.

Forsvareren: Jeg må få protestere!

Pitbull-Alzheimer: Protester vekk! Så sparer du medlemskontingenten i Tønsberg Rotary.

Forsvareren: Protesten trukket.

Aktor: Koret skal også ha oppfordret til seksuelt misbruk av sauer...

Pitbull-Alzheimer: Heldig for deg, ditt fe. (Munterhet). Var det sauer på nachspielet også? Hva slags mannskor er dere? Er dere gift?

Mannskoret Ørnen: Er du?

Pitbull-Alzheimer: Kvikkheter hjelper dere ikke.

Mannskoret Ørnen: Kvikkheter hjelper ingen. Spørsmålet er like fornærmende om det stilles oss eller deg. Hela natten fulla, rak i livet Ulla, gje nu hand holl takten rätt!

Pitbull-Alzheimer: Tilbake i varetekten med hele gjengen til de blir edrue. Si fire uker.

Forsvareren: Varetekt kan bare ilegges dersom det er fare for bevisforspillelse. Viktigste bevis her er to damer, den ene iført rød kappe og sverd, og den andre iført kun dyne uten dynetrekk. Sjansen for å miste disse er forsvinnende liten selv om ønsket kunne være der.

Pitbull-Alzheimer: Vitnene er mine venner, og kunne bli dine.

Forsvareren: Protesten trukket.

Pitbull-Alzheimer: Bær dem ut.

                                                              ---- 0 ----