EN FRYKTELIG KONSERT I 1998

PUBLIKUM vil selvfølgelig få pengene tilbake. Av alle på trynet-opplevelser med Mannskoret Ørnen var gallakonserten i Oslo Spektrum med Monica Lewinsky som gjesteartist det verste vi har vært med på til nå.

Det var ingen ting i veien med Mannskoret Ørnen. Koret var i toppslag - konsentrerte, samstemte, fokuserte, vittige, slagferdige, intense - for ikke å si kanon fulle (som vanlig).

Publikum var som vanlig nær ekstase etter første avdeling («sett» blant gutta). Ser en bort fra at deler av bassrekka stadig sang biter av en sang om en lodott (sic) i mellom numrene, er korets humor nærmest hyperintellektuell. Et kor av dette formatet burde derfor ha innsett at dette ikke var kvelden for å trekke inn Monica Lewinsky.

Kanskje kan Monica Lewinsky synge, kanskje kan hun ikke synge. Det vil vi aldri få vite. Monica Lewinskys mikrofonteknikk vakte først oppsikt, deretter forferdelse. (Da hun fikk hele mikrofonen inn i munnen også en viss anerkjennelse).

Utstyrsleverandøren skal ha uttalt at «dette ikke skulle kunne skje», men det er til liten trøst for Monica Lewinsky, eierne av Oslo Spektrum, brannvesenet og ikke minst publikum. Samtidig med at Lewinsky fikk 5000 volt gjennom munnen tok i alle fall hele lydanlegget (og lysanlegget med lasere og det hele) fyr og brant opp fort og på en spektakulær måte. Mannskoret Ørnen må kjøpe alt nytt. En (tilsynelatende edru) talsmann for koret sier at dette ikke er bare bare,- kondensatormikrofoner steg i pris to ganger forrige uke. (Oslo Spektrum var jo forsikret). Ørnens håp er at bunnen vil falle ut av kondensatormikrofonmarkedet etter det inntrufne og en da vil kunne gjøre gunstige kjøp. Koret har døgnvakt på Oslo Børs (New York og Hong Kong følges på Internett).

Monica Lewinsky «sier» (5000 volt!) i en pressemelding at hun aldri tidligere har opplevd en slik orgasme og at hun gjerne tar flere opptredener med Mannskoret Ørnen som hun omtaler som «quite something, and not at all like that grey-haired schoolboy with his cheap cigars». Lewinsky sier (eller lar oss forstå) at hun ikke er kjent med betegnelsen volt, overraskende nok, idet hun trodde hun hadde et velutviklet ordforråd på dette området. Antallet 5000 antar hun er riktig utfra tidligere tellinger utført bl.a. på kjole (som hun brukte på jobben en gang).

Vi kommer sikkert tilbake ...